Τρίτη, 1 Ιουλίου 2008

Μαλεβιζιώτικα


Γλυκά σκαλτσούνια (Μαλεβιζιώτικα)

Ζύμη:
4 αυγά
11/2 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φακελάκι μπέικιν -πάουντερ
2 βανίλιες-ξύσμα λεμονιού
1.200 γραμ. αλεύρι
Γέμιση:
2 κιλά μυζήθρα
1/2 κιλό ζάχαρη
4 βανίλιες
2 κρόκους αυγών

Ζυμώνετε τα υλικά της γέμισης με τα χέρια και τα αφήνετε σε μια λεκάνη.
Κτυπάτε τα αυγά (ασπράδια) μαρέγκα, λιώνετε το βούτυρο μέσα στο γάλα μαζί και το μπέικιν πάουντερ και τα ζυμώνετε με το αλεύρι.
Ρίχνετε το ξύσμα λεμονιού και τις δύο βανίλιες.
Παίρνετε ένα μικρό μπαλάκι (μεγέθους μεγάλου καρυδιού) από τη ζύμη και το ανοίγετε με τα χέρια τραβώντας προς τα έξω μέχρι να γίνει ένα στρογγυλό μικρό φύλλο όσο γίνεται λεπτό.
Βάζετε μια κουταλιά γέμιση και το κλείνουμε.
Το αλείφετε με αυγό και κανέλα και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 200ο C μέχρι να ροδίσουν.

από το διαδίκτυο

2 σχόλια:

Ελευθερία είπε...

Μ'αρεσουν καθε φορα που παω ρεθυμνο δεν ξερω ποσα να φαω και παχαινω.

πυθαρακι είπε...

Καλτσούνια... και κάτι άλλα απίστευτα νόμιστα ψωμάκια που έβγαζε ο φούρνος στην γειτονιά... με υπέροχες μυρωδιές και γεύση.